[Comunicat] Biciutat envia el seu “Biciprograma” als partits polítics

  • Biciutat de Mallorca presenta el document BICIPROGRAMA, un recull de propostes adreçades als partits polítics amb motiu de les eleccions municipals de maig de 2015.
  • La proposta de l’associació pro-bici es centra en les reivindicacions històriques del col·lectiu ciclista de Palma: més seguretat per als que circulam en bici i per als vianants; millor transport públic; protecció contra els robatoris i un imprescindible impuls de la bici per part de Cort.
Amb motiu de la celebració de les properes eleccions municipals, insulars i autonòmiques que es duran a terme el 24 de maig de 2015, el col·lectiu ciclista BICIUTAT DE MALLORCA ha volgut confeccionar un document que serveixi de base de les propostes ciclistes i que pugui ser adoptat per tots els partits polítics que concorrin a aquesta cita electoral.
:
La proposta de BICIUTAT es basa primerament en reclamar un imprescindible compromís institucional per part de l’Ajuntament de Palma. Sense aquest impuls, no és possible dur a terme una vertadera implantació de la bicicleta a Ciutat. Per això, sostenen que l’administració municipal s’ha d’implicar de debò en l’ús de la bici mitjançant iniciatives polítiques que garanteixin la presència de la bici a Palma com un mitjà de transport totalment vàlid i segur.
:
Dintre d’aquest capítol d’iniciatives institucional, consideram que és imprescindible implantar iniciatives que tendeixin a lapacificació i reordenació del trànsit de Palma, garantia d’una segura i cordial convivència de les bicis amb la resta de vehicles i els vianants. Per això, cal continuar amb l’ampliació de la xarxa de carrils bici i resta d’iniciatiques que garanteixin la circulació segura tenint en compte que el principal protagonista d’aquesta planificació ha de ser el vianant per tal d’aconseguir una ciutat amable, tranquil·la i gens contaminada.
:
També pensam que per a que la bicicleta triomfi vertaderament s’han d’impulsar campanyes institucionals i comunitàries per conscienciar a la població dels irrefutables beneficis de la bicicleta de tal manera que pugui ser emprada cada vegada més pels ciutadans de Palma en els seus desplaçaments habituals: per anar a l’escola, a la feina, a fer esport, etc.
:
Si bé l’Ordenança Ciclista de Palma posava ordre en determinades qüestions de l’ús de la bici, consideram que  té molts de punts que poden millorar-se i adequar-se a la realitat de la ciutat. Per això proposam uns mínims per aconseguir la seva evolució i per a que sigui una vertadera eina per augmentar la presència de les bicis al carrers i no un element dissuassori.
:
Finalment reclamam un impuls també institucional per l’adopció de mesures que protegeixin les bicicletes contra els robatoris, una de les principals causes per les quals els ciutadans deixen d’emprar les seves bicis. A més, reclamam unamillora del transport públic. Pensam que el taxi, el bus, els trens, etc. són els grans aliats de la mobilitat sostenible i que han de jugar un papel fonamental juntament ambla bicicleta.
:
:
A l’arxiu adjunt hi trobareu el BICIPROGRAMA de Biciutat 2015 i que adreçarem a tots els partits polítics i associacions de l’àmbit de Palma.
:
:
A més…
:
El proper dissabte 4 d’abril, a les 10.45 hrs., realitzarem la tradicional Bicicletada – Massa Crítica.
:
Sortirem de la plaça d’Espanya i efectuarem un recorregut en bici pels principals mercats de Palma (l’itinerari estarà securitzat per la Policia Local de Palma i es recomana l’assistència dels més petits de la casa).
:
Abans d’iniciar la marxa, els membres de la Permanent de Biciutat explicaran breument el contingut del BICIPROGRAMA i es posaran a la venda les camisetes oficials de l’associació.

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari