Registra la teva bici

Com donar-me d’alta en el Registre de Bicicletes de l’Ajuntament de Palma??

Des de que BICIUTAT DE MALLORCA es constituí com una associació en defensa i promoció de la bicicleta a l’àmbit de la ciutat de Palma, la seguretat de les bicis ha estat una de les nostres obsessions. Com ja sabreu, Palma és una ciutat força insegura pel que fa al robatori de les bicicletes. Per això, des de BICIUTAT venim demanant a l’Ajuntament de Palma que proporcioni aparcaments segurs per als cicles i que implanti altres mesures de seguretat.

Una d’aquestes mesures, la del Registre de Bicicletes, s’ha posat en marxa fa poques setmanes a la nostra ciutat i per això volem donar l’enhorabona als responsables de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma per haver estat sensibles a aquesta petició del col·lectiu ciclista.

El Registre de Bicicletes és una eina que permet donar d’alta la teva bicicleta i que pugui ser localitzada en el cas de robatori o desaparició. Des de BICIUTAT encoratjam a tots els propietaris de bicis que les donin d’alta al més aviat possible i així contribuiran a crear una xarxa de bicicletes “segures” i contribuiran a erradicar el frau de la compra-venda de bicis de segona mà.

Per tal de facilitar-vos la feina de donar d’alta la vostra bici, hem elaborat aquesta mini guia per a que segueixis els passos que et proposam:

Com que la primera part del tràmit es fa davant l’ordinador, et suggerim que tenguis a mà el següent:

– Factura de compra (o descripció) de la teva bicicleta.

– Tres fotografies digitals de la teva bici (des de diferents punts de vista).

– Targeta de crèdit (la taxa d’inscripció en el registre costa 7€).

ATENCIÓ: Aquesta és una taxa que es paga directament al “Biciregistro” que pertany a la Red de Ciudades por la Bicicleta. Per tant, NO confondre amb una matrícula.

1

Exemple de foto pel Biciregistre

1. Entra en el web BICIREGISTRO 

2. Pitja, en el menú superior, l’opció de “Registrar la bici”

3. A continuació, el programa et demanarà que et creis un perfil aportant les teves dades personals.

4. Un cop validat el teu perfil personal, ja podràs donar d’alta la teva bicicleta (repetir el procés en el cas que en tenguis més d’una).

Per donar-la d’alta hauràs d’aportar la informació corresponent a la bicicleta: marca, model, color, descripció i núm. de bastidor o referència.

5. Un cop validat, caldrà que procedeixis a fer el pagament dels 7€ mitjançant targeta de crèdit. Imprimeix una còpia del justificant de pagament.

6. Després d’haver-se acceptat el pagament, et sortirà una pantalla informan-te que has culminat amb èxit tot el procés. Imprimeix un resguard del teu pre-registre (es diu així perquè no serà vàlid 100% fins que no recullis l’adhesiu).

7. Agafa la teva bici, el justificant de pagament i el pre-registre i ves a les oficines de la Policia Local (Av. Sant Ferran) – “Negociat ORA-ACIRE”. Tenen un horari de dilluns a divendres de 8.30 a 14 h.

Allà comprovaran les teves dades amb el teu DNI i verificaran que has fet correctament el pagament. A continuació, et lliuraran un kit amb el número de registre que es consignarà a la base de dades i es validarà el registre.

8. Agafa el kit d’adhesiius i aferra’ls a la teva bici seguint les instruccions que trobaràs a l’apartat del mateix web del Biciregistre “¿Cómo colocar las pegatinas?”

Atès que es tracta d’un servei molt nou, des de la Regidoria de Mobilitat ens informen que estan oberts a qualsevol suggeriment que poguem fer-lis arribar.

Si teniu algun problema o suggerència podeu fer-nos-el arribar i el remetrem als encarregats del Biciregistre de Palma: biciutatdemallorca@gmail.com

Així que, ja ho sabeu… A registrar la bici, que amb els robatoris no s’hi juga!

2 respostes a Registra la teva bici

  1. Nati de Grado ha dit:

    Per tres vegades he intentat el procés, creació del compte d’usuari. Descripció de la bici i he rebut un número i fecha d’alta. Després un pic he donat els datos de pagament i no he rebut conformitat, al segon intent ni em surten les dades per omplir amb el número de tarja.Si això em passa a jo que no soc analfabeta informàtica i que tenc vertader interés en registrar, no vull pensar la de gent que no ho farà per no superar el procés. No es podria donar l’opció de fer-lo directament a l’oficina de Sant Ferranon de tota manera hem d’anar?
    Nt

  2. Retroenllaç: PalmaEnBici , Archive » Deixadesa de Cort en la promoció del Biciregistre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s