La regidoria de mobilitat de Palma està instal·lant 763 nous ancoratges que tenen una capacitat per a 1.826 bicicletes

Biciutat de Mallorca va participà a la inauguració de l’instalació de més mobiliari ciclista a Palma.

nous_ancoratges_bici_palma_2017

Ajuntament de Palma. Palma.cat:
“7 d’abril de 2017. La regidoria està instal·lant 763 nous ancoratges que tenen una capacitat per a 1.826 bicicletes.

2 treballadors del programa ‘Visibles’ del SOIB estan duent a terme la campanya ‘Ferma bé la teva bici’.
Ferrer: “Amb els nous enganxaments allò que volem és potenciar l’ús de la bicicleta arreu de la ciutat i que un robatori no sigui un impediment”.

L’Àrea de Mobilitat està duent a terme la instal·lació de 763 nous ancoratges per a bicicletes que tenen una capacitat per a 1.826 bicicletes. A més, s’ha posat en marxa la campanya “Ferma bé la teva bici” per conscienciar de la importància d’ancorar bé la bicicleta, una campanya que estan fent els 2 treballadores del programa ‘Visibles’ del SOIB que compta amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal SEPE i del Fons Social Europeu.
El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha destacat que “el robatori és un dels principals motius pels quals els ciclistes urbans deixen d’emprar la seva bicicleta o, també, allò que fa que els potencials usuaris no acabin d’atrevisr-se”. “Amb els nous enganxaments allò que volem és potenciar l’ús de la bicicleta arreu de la ciutat i que un robatori no sigui un impediment”, segons Ferrer.
La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, per la seva banda, ha explicat que ” per als treballadors del programa “Visibles” treballar a l’Ajuntament és una oportunitat per tornar a entrar al mercat laboral i, a més, ens ajuden a prestar un bon servei públic”, ha dit.
La campanya “Ferma bé la teva bici. És la millor assegurança” consisteix en instal·lar als ancoratges unes ferratines on s’explica de forma visual com s’han d’ancorar les bicicletes. Així, es proposen tres formes correctes i es destaca la forma incorrecta. A més, es recorda que si no hi ha aparcament, les bicicletes es poden subjectar al mobiliari urbà un màxim de 24 hores respectant la zona de pas i sense provocar cap dany. L’adhesiu també destaca la possibilitat de registrar la bicicleta al Biciregistre.
El disseny de l’adhesiu fou una proposta de l’Ajuntament de Palma que va aprovar la junta directiva de la Red de Ciudades por la Bicicleta perquè els seus associats en puguin fer ús.
Nous ancoratges
Fins ara, a Palma hi havia 394 punts d’estacionament repartits per diferents punts de la ciutat que suposen 2.957 enganxaments per a l’estacionament de 5.914 bicicletes. Amb les noves unitats, a Palma hi haurà 3.720 ancoratges amb capacitat per a 7.740 bicicletes, és a dir, l’increment és del 25 per cent en el número d’enganxaments i d’un 30 per cent en la capacitat. Des de desembre de 2016 s’han començat a instal·lar els nous ancoratges, que es podran consultar a la web mobipalma.mobi.
Els ancoratges s’estan destinant a edificis públics, a més d’atendre les demandes ciutadanes. El preu total de l’adjudicació va ser de 54.050,70 euros, que s’han finançat mitjançant el programa europeu Civitas. Pel que fa al tipus d’enganxaments, se n’han adquirit 419 unitats en forma d’U de color blau (838 estacionaments), 269 d’acer inoxidable (538 aparcaments) i 75 unitats per a enganxaments col·lectius amb capacitat per a 6 bicicletes (450 estacionaments). Amb aquesta ampliació es dóna compliment a la mesura número 19 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que marca la necessitat d’implantar aparcaments de bicicletes en els centres d’activitat terciària i equipaments.”

Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s