Reunió: Biciutat – Consorci de Transports de Mallorca.

reunio_biciutat_ctm
Avui s’han reunit membres de Biciutat de Mallorca amb el senyor Maarten Van Bemmelen, gerent del Consorci de Transports de l’illa.

Com sabeu, el pròxim 1er de desembre de 2018 finalitzen tots els contractes de gestió de serveis públics de transport interurbà de viatgers . En conseqüència, es poden establir noves condicions afavoridores de la intermodalitat amb la bicicleta -si això no és factible abans d’aquesta data-.

El principal propòsit de la reunió era millorar la intermodalitat de la bicicleta amb l’autobús i amb el tren, fins i tot abans que les concessions de les línies d’autobús expirin.
El senyor Van Bemmelen ha demostrat coneixement i sensibilitat envers aquestes qüestions. A títol d’exemple, ens ha informat de les seves indagacions sobre les experiències de Bilbao i Madrid per proveir als seus autobusos de portabicicletes.
Entre els temes plantejats han estat la necessitat d’aparcaments segurs a les estacions, l’exigència que el transport de les bicicletes no quedi a l’arbitri dels conductors d’autobús, les mesures per facilitar-ho, la informació referent a això, la necessitat de prioritzar els accessos a Palma al transport públic mitjançant carrils bus-vao, la conveniència que el servei resulti atractiu, incloent wifi gratuït, etc.

També consideram necessari prestigiar l’ús del transport públic en campanyes que reconeguin aquesta l’actitut del usuari com un valor afegit, de conciència social i no únicament com l’oportunitat de mobilitat pel qui no disposa de vehicle privat.

Des de Biciutat també hem comentat l’absurd que suposa que l’Estat destini a les infraestructures automobilístiques de Balears la immensa majoria dels recursos que transfereix per aquests conceptes, en detriment del transport públic i altres modes de mobilitat sostenible. I també, que des d’un govern progressista s’incideixi en els mateixos errors que es van criticar anteriorment, posats de manifest en la brutal inversió prevista per l’autopista Llucmajor-Campos, que costarà més de 40.000.000 €, quantitat que suposa gairebé deu vegades el dèficit del Consorci de Transports. Les xifres es comenten per si soles. Quantes coses podrien fer-se per lluitar contra el canvi climàtic, millorar i dignificar el transport públic i promoure la mobilitat sostenible amb aquests diners!

——————–

Reunión: Biciutat – Consorcio de Transportes de Mallorca.

Miembros de Biciutat de Mallorca se han reunido con el señor Maarten Van Bemmelen, gerente del Consorcio de Transportes de Mallorca.

Como es sabido, el  primero de diciembre de 2018 finalizan todos los contratos de gestión de servicios públicos de transporte interurbano de viajeros. En consecuencia, se pueden establecer nuevas condiciones favorecedoras de la intermodalitat con la bicicleta -si esto no es factible antes de esta fecha-.

El principal propósito de la reunión era mejorar la intermodalitat de la bicicleta con el autobús y con el tren, incluso antes de que las concesiones de las líneas de autobús expiren.

El señor Van Bemmelen ha demostrado conocimiento y sensibilidad hacia estas cuestiones. A título de ejemplo, nos ha informado de sus indagaciones in situ sobre las experiencias de Bilbao y Madrid para proveer a sus autobuses de portabicicletas.
Entre los temas planteados han estado la necesidad de aparcamientos seguros en las estaciones, la exigencia de que el transporte de las bicicletas no quede al arbitrio de los conductores de autobús, las medidas para facilitarlo, la información en lo referente a ello, la necesidad de priorizar los accesos a Palma en transporte público mediante carriles bus-vao, la conveniencia de que el servicio resulte atractivo, incluyendo wifi gratuito, etc.

También consideramos necesario prestigiar el uso del transporte público en campañas que reconozcan la actitud del usuario como un valor añadido, de conciencia social y no únicamente como la oportunidad de movilidad para quien no dispone de vehículo privado.

Desde Biciutat  hemos comentado igualmente el absurdo que supone que el Estado destine a las infraestructuras automovilísticas de Baleares la inmensa mayoría de los recursos que transfiere por estos conceptos, en detrimento del transporte público y otras formas de movilidad sostenible. Y también, que desde un gobierno progresista se incida en los mismos errores que se criticaron anteriormente, puestos de manifiesto en la brutal inversión prevista por la autopista Llucmajor-Campos, que costará más de 40.000.000 €, cantidad que supone casi diez veces el déficit del Consorcio de Transportes. Las cifras se comentan por sí solas. ¡¡Cuántas cosas podrían hacerse para luchar contra el cambio climático, mejorar y dignificar el transporte público y promover la movilidad sostenible con este dinero!!

Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada ha esta publicada en Relacions Institucionals. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s