Comunicat: Biciutat a favor d’una Catedral lliure de cotxes

catedral(cat/cast)
AMICS DE LA TERRA, BICIUTAT DE MALLORCA I GOB, A FAVOR D’UNA CATEDRAL LLIURE DE COTXES

Les tres entitats aplaudim la decisió de l’àrea de mobilitat de l’ajuntament de Palma per alliberar l’espai proper al magnífic edifici gòtic de la presència permanent de cotxes en els seus voltants.

L’existència d’automòbils aparcats en les proximitats de la seu degrada la visió d’un conjunt monumental únic, probablement el més representatiu de la nostra ciutat, en la qual, d’altra banda, han de prevaler els vianants. La contaminació pròpia dels vehicles de motor, a més, ennegreix les parets dels edificis.

La tendència -coincident amb el que s’està fent en moltes ciutats del nostre entorn cultural- és la d’alliberar els centres històrics de la presència d’automòbils, limitant-la a l’estrictament imprescindible.

Tenint en compte que els taxis poden aparcar temporalment al costat de la catedral, instem a l’ajuntament al fet que cerqui una solució que permeti compaginar l’activitat professional denominada “taxi tour” que duu a terme aquest sector, amb la màxima protecció de l’enorme valor artístic de la zona.


AMICS DE LA TERRA, BICIUTAT DE MALLORCA Y GOB, A FAVOR DE UNA CATEDRAL LIBRE DE COCHES

Las tres entidades aplaudimos la decisión del área de movilidad del ayuntamiento de Palma para liberar el espacio aledaño al magnífico edificio gótico de la presencia permanente de coches en sus inmediaciones.

La existencia de automóviles aparcados en las proximidades de la seu degrada la visión de un conjunto monumental único, probablemente el más representativo de nuestra ciudad, en la que, por otro lado, deben primar los viandantes. La contaminación propia de los vehículos de motor, además, ennegrece las paredes de los edificios.

La tendencia -coincidente con lo que se está haciendo en muchas ciudades de nuestro entorno cultural- es la de liberar los centros históricos de la presencia de automóviles, limitándola a lo estrictamente imprescindible.

Habida cuenta de que los taxis pueden aparcar temporalmente al lado de la catedral, instamos al ayuntamiento a que busque una solución que permita compaginar la actividad profesional denominada “taxi tour” que lleva a cabo dicho sector, con la máxima protección del enorme valor artístico de la zona.

Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s