BICIUTAT participa a la II MARXA VIA VERDE d’Alaró.

 

MANIFEST “SEGONA MARXA VOLEM VIA VERDE”, QUE LLETGIREN A L’ESTACIÓ ALARÓ/CONSELL:

“Des de la Plataforma VOLEM VIA VERDA us volem agraïr a tots i totes la vostra participació a la 2na MARXA de reivindicació de la VIA VERDA entre Alaró i s’ Estació d’Alaró/Consell.

Molts de nosaltres ja varem participar, ara fa un any, a la 1a MARXA de VOLEM VIA VERDA i altres heu vingut avui per primera vegada , això significa que moltes persones consideram que el projecte de la VIA VERDA és encara necessari i urgent i entre tots i totes el podem fer possible.


El projecte de VIA VERDA no és nou, des de fa molts d’anys hi ha una reivindicació del poble d’Alaró per connectar l’estació amb el nucli del poble, recordem que a l’any 1881 hi havia un tramvia que connectava l’estació amb Alaró, va funcionar fins els anys 40, i es va desballestar definitivament el 1951. Fa més de 100 anys hi havia tramvia, i ara no hi ha ni tram ni via!!


Recuperar la VIA VERDA serà possible amb la participació i l’empremta de tots i totes segur aconseguirem que el projecte sigui una realitat, i el proper any , a la 3a MARXA VIA VERDA poguem celebrar i no sols reivindicar .
Gràcies!!!!!


El Projecte de VIA VERDA és necessari i urgent per moltes raons , moltes les heu pogut comprovar fent la marxa des d’Alaró fins aquí (s’ estació) .


– Necessitem millorar la connexió entre s’ estació del tren i el nucli del poble, i fer-¬ho de forma segura, tranquil•la i amable, que permeti a totes les persones “sense cotxe” arribar a peu o amb bicicleta fins Alaró. La carretera és un perill pels “sense cotxe” per necessitat o decisió.


– Reivindicam una mobilitat més sostenible per millorar el poble, Mallorca i el planeta. Hem de cercar alternatives a l ́ús abusiu del cotxe , i el projecte de la via verda pot activar altres formes de mobilitat, millorant la vida del poble i desincentivar el cotxe.


– Fem una aposta per un turisme sostenible . La Via Verda és un petit projecte per fer-¬ho possible. Volem un turisme que respecti el territori i la riquesa natural, cultural i paisatgística de Mallorca. Alaró és una de les portes d’entrada a la Serra de Tramuntana, i reivindicam que aquesta “porta ” estigui d’acord amb els principis d’aquest turisme respectuós.


– Volem recuperar la VIA ( també ens agradaria el tram¬via!!) , el traçat antic del tramvia fins a Alaró. En el nostre entendre és la millor opció per la VIA VERDA , a més suposa la recuperació d’un patrimoni històric, cultural molt important per Alaró.


Ara toca que els nostres representants a les diverses administracions : Ajuntament, CIM i Govern facin possible el projecte de la VIA VERDA, nosaltres hi hem estat, hi som i seguirem estant per fer-ho possible..no ens defraudeu!!!!!!
Gràcies!!!!!”

 

Noticia en diariodemallorca.es:

Alaró reclama una vía verde a la estación.

Numerosas familias participaron en la marcha reivindicativa hasta la terminal para pedir la recuperación del antiguo trazado ferroviario hasta la localidad – La plataforma Volem Via Verda insta a las instituciones a ejecutar el proyecto.

Por: Marta Rotger Alaró

Ayer por la mañana numerosos vecinos del pueblo de Alaró se concentraron a las 11 horas en la plaza de la localidad para emprender rumbo, en una jornada familiar, hasta la estación de tren que comparten Alaró y Consell para reclamar la recuperación del antiguo trazado del tranvía de Alaró que conectaría el casco urbano con la estación. Los manifestantes consideran necesaria una ruta alternativa a la carretera para poder llegar a pie o en bicicleta hasta el edificio terminal.

Esta es la segunda marcha que se convoca desde la plataforma Volem Via Verda y, al igual que el año pasado, muchas familias decidieron participar en este acto, caminando o en bicicleta, apoyando esta demanda a favor de un tramo seguro y tranquilo que conecte ambos puntos, “permitiendo a las personas que no tienen coche la posibilidad de llegar a pie o en bicicleta hasta Alaró”, explicaron los portavoces de la plataforma.

Una vez llegados los manifestantes a la estación ferroviaria, se leyó un manifiesto en el que, además de agradecer la participación de todos los asistentes, se recordaron los motivos por los que es necesaria dicha vía.

Los convocantes de la citada plataforma consideran que el proyecto de Via Verda no solo es necesario para garantizar una vía segura que conecte el pueblo con su estación de tren, sino que además “es una apuesta por un turismo sostenible”. Añadieron que “hay que buscar alternativas al uso abusivo del coche y este proyecto puede activar otras formas de movilidad”.

Se trata de un proyecto que además contiene un alto valor patrimonial y cultural para Alaró, pues supondría utilizar, en la medida de lo posible, el antiguo trazado del tren, recuperando así una parte de la historia local que se perdió hace ya tiempo, cuando el ferrocarril llegaba hasta el núcleo urbano de Alaró.

El turno de las instituciones

Los participantes concluyeron el manifiesto añadiendo que ahora es el turno de los representantes en las diferentes administraciones públicas para que den los pasos oportunos para convertir este proyecto en una realidad a corto plazo.

A propósito, a principios de enero diferentes representantes de la plataforma Volem Via Verda, respaldados por la alcaldesa de Alaró y el regidor de Urbanismo, Promoción Económica y Ferias del Consistorio, se reunieron con el presidente del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, para informarle sobre el proyecto que reivindican.

En la marcha de ayer participaron algunos regidores del Ayuntamiento por parte del grupo municipal de Més per Alaró, como el propio Guillem Balboa, futuro alcalde del municipio, que antes de presentarse como candidato de Més a las elecciones era uno de los portavoces de la plataforma.

En la primera marcha reivindicativa, celebrada en enero de 2015, los convocantes admitieron que posiblemente no pueda recuperarse todo el antiguo trazado, pero sí puede llevarse a cabo una rehabilitación parcial.”

Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Cròniques i fotografies i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a BICIUTAT participa a la II MARXA VIA VERDE d’Alaró.

  1. Retroenllaç: Calendari d’activitats de Biciutat – 2016. | Biciutat de Mallorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s