[Comunicat] Biciutat celebra la seva II assemblea i aprova una bateria de propostes per a l’any 2015

  • La reunió d’ahir dimarts 16 de desembre suposa la plena consolidació d’aquest projecte associatiu a favor de la mobilitat ciclista que ja va començar a caminar el passat setembre de 2012.

  • Durant la Segona assemblea de socis s’ha fet un repàs a les activitats desenvolupades, s’han aprovat els objectius a curt termini i s’ha fet una anàlisi de la situació de la bicicleta en el context palmesà.

  • Les prioritats de BICIUTAT per a l’any 2015 seran l’elaboració d’una bateria de propostes ciclistes per adreçar-la a tots els partits polítics per les eleccions municipals de maig. També es farà un especial esment en promoure la cultura de la bicicleta (tant en nins com adults) i es mantindran les activitats habituals (“Massa crítica” dels primers dissabtes del mes i rutes lúdiques de caire temàtic).

L’associació a favor de la mobilitat ciclista a Palma, Biciutat de Mallorca, va celebrar ahir dimarts 16 de desembre de 2014, al Casal de Cultura Ca’n Alcover, la seva SEGONA assemblea ordinària de socis.

L’objectiu d’aquesta assemblea ha estat donar continuïtat al projecte associatiu que nasqué de la necessitat de dotar-se d’una associació legalment constituïda per recollir les necessitats i preocupacions dels ciclistes urbans de Palma.

De la darrera assemblea ençà, s’ha aconseguit augmentar el nombre de socis per tal de dotar-se de més participació. Actualment tenim 156 socis (30 més que a l’assemblea anterior) i més de 750 seguidors al grup de facebook obert “Massa Crítica” i 600 a la pàgina de Biciutat també a Facebook. També tenim més de 260 persones que reben puntualment informació sense ser sòcies.

Aquesta jove associació té el seu origen en la “Massa Crítica”, moviment internacional present a totes les ciutats del món que pretén, de forma més o manco espontània, sensibilitzar a la resta de ciutadans en favor de la bicicleta. A Palma, aquest moviment ja existia des de l’any 2002 i l’associació BICIUTAT recull els seus posicionaments i activitats (bicicletada de cada primer dissabte del mes) a banda d’altres activitats i campanyes reivindicatives, formatives i lúdiques.

Assemblea Biciutat 3

També s’han aprovat els pressuposts per al proper any 2015 i el full de ruta de les activitats i campanyes que desenvoluparà l’associació durant l’any vinent.

L’objectiu fonamental és continuar creixent com associació i mantenir la seva presència, no sols en els mitjans, sinó també en la societat civil i en la vida política fent que el miissatge a favor de la bicicleta arribi el més nítidament possible als responsables institucionals.

Consultau aquí el document presentat: Assemblea2014

Durant la reunió s’han aprovat, entre d’altres, les següents línies d’actuació per a Biciutat per al 2015:

  • ELECCIONS MUNICIPALS 2015. Davant la proximitat del 15 de maig de 2015, eleccions municipals i autonòmiques, BICIUTAT elaborarà una bateria de propostes a favor de la bicicleta urbana per tal que puguin ser assumides pels partits polítics que concorrin a les urnes. L’objectiu de l’associació és continuar amb la seva línia propositiva de millores per als ciclistes urbans de Palma i per aquest motiu sol·licitarà reunions formals amb els candidats de les formacions polítiques que es presentin a l’Ajuntament de Palma.

  • INFRAESTRUCTURES PÚBLIQUES DE LA BICI. Continua la necessitat d’informar a la població que tenen una sèrie d’infraestructures ciclistes de titularitat pública al seu abast: aparcaments públics de bicis en superfície i a l’interior dels aparcaments del SMAP; registre públic de bicis, per evitar robatoris; servei públic de Bicipalma. Per això exigiran a l’Ajuntament de Palma que en doni més publicitat i ho promogui mitjançant la dotació pressupostària suficient. Aiximateix sol·licitaran poder participar de forma més activa en el procés de presa de decisions de tot allò que afecta a la mobilitat ciclista de Palma.

  • LA BICI TAMBÉ PER ANAR A L’ESCOLA. Per tal d’implantar una cultura de la bicicleta i la mobilitat sostenible es fa necessari començar des de ben petits. Per aquest motiu planificaran activitats adreçades als escolars per tal que puguin desplaçar-se al seu centres educatius en bicicleta, evitant així els típics col·lapses de trànsit a les hores punta. També es donarà resposta a la reivincidació d’un grup d’alumnes i pares dels de Son Gotleu i que actualment troben molt dificultós arribar en bici a la seva escola degut a l’agressivitat del trànsit i la manca d’infraestructures ciclistes.

  • CULTURA DE LA BICICLETA. S’elaborarà un manual de bones pràctiques de com moure’s per ciutat i evitar situacions de conflicte amb els vechicles a motor i peatons que puguin infringir l’actual normativa tot envaïnt l’espai reservat per la bicicleta o les distàncies de seguretat en els avançaments. També s’incidirà en què les bicis no poden circular per les voravies quan no és permès.

  • MÉS ACTIVITATS REIVINDICATIVES I LÚDIQUES. Es seguirà programant la bicicletada “Massa Crítica” de cada primer dissabte del mes (sortida de pça. Espanya) i s’hi afegiran altres activitats de caire lúdic: col·laboració el 3 gener 2015 amb Cineciutat; recorregut per l’art urbà de Palma; participació activa a la Diada Ciclista de Sant Sebastià; sortides de Palma en bici fins a Establiments o Raixa i altres rutes verdes pel Raiguer i Petra (es combinaran amb l’ús del tren).

    Assemblea Biciutat 1

Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s