[Acció] Els ciclistes de Palma convoquen una acció protesta per reclamar l’habilitació d’aparcaments públics per a bicis

  • BICIUTAT DE MALLORCA, l’associació en defensa de la bici urbana a Palma, ha realitzat una acció de protesta per reclamar a l’Ajuntament que compleixi els seus compromisos d’habilitar aparcaments públics per a les bicicletes.
  • La protesta s’ha realitzat avui dimarts 3 de juny a la plaça Santa Pagesa, lloc on hi hauria d’haver un aparcament de bicicis habilitat per l’Ajuntament.
  • Durant l’acció, que ha coincidit amb el Dia Europeu de la Bicicleta, el 3 de juny, s’ha denunciat una vegada més el desinterès del govern municipal de Mateo Isern per afavorir la mobilitat ciclista a Palma i preocupar-se només per la redacció d’ordenances restrictives i desmesuradament sancionadores vers les bicis.
  • S’ha aprofitat per fer un convit especial a participar a la DIADA DEL MEDIAMBIENT, organitzada per AVV STA. PAGESA i que comparà amb la participació de BICIUTAT: bicicletada; taller de seguretat per a bicis i conta-contes.
El passat 29 de novembre de 2012 el Ple de l’Ajuntament de Palma aprovà, amb els vots del PP, una proposta presentada pel grup ecosobiranista MÉS relativa a habilitar determinats aparcaments de cotxes de Palma per a que fossin emprats també pels ususaris de les bicicletes.
:
Amb aquesta proposta es pretenia incrementar la seguretat enfront l’allau de robatoris que pateixen els ciclistes urbans de Palma que es veuen obligats a aparcar els seus vehicles al carrer durant la nit ja que a moltes persones, per les característiques dels habitatges, no els és possible pujar la bicicleta al seu domicili.
:
El projecte consistia en l’aprovació d’un pla pilot on hi participarien alguns aparcaments de la ciutat (Marquès de la Sènia, Manacor, Parc de Sa Riera i Santa Pagesa). Fins i tot el Consistori aprovà un sistema tarifari i un mecanisme d’identificació i aparcament dels cicles.
:
:
A hores d’ara aquesta iniciativa no s’ha posat en funcionament atès que, després de repetides consultes per part d’aquesta associació BICIUTAT DE MALLORCA, s’ha arribat a la conclusió que els mateixos treballadors de la societat municipal d’aparcaments (SMAP) desconeixen la iniciativa.
:
També s’ha constatat un fet encara pitjor: la ciutadania i els usuaris de bicicletes de Palma desconeixen absolutament el contingut de l’acord del Ple ja que des del govern municipal no s’ha fet cap mena de campanya per tal d’informar d’aquesta nova possiblitat d’aparcament de bicicletes.
:
Per aquest motiu BICIUTAT DE MALLORCA denuncia una vegada més la passivitat de l’Ajuntament de Palma vers la mobilitat ciclista alhora que reclama que es compleixin els acords del Ple que, com és el cas, aporten mesures específiques i favorables per l’ús de la bici a Palma.
:Biciutat 1
:
Els membres de BICIUTAT, han aprofitat també per resaltar els següents temes:
:
– Reclamar que l’Ajuntament de Palma no hagi organitzat cap actuació específica per tal de celebrar el Dia Europeu de la Bicicleta que es commemora arreu de la Unió Europea cada 3 de juny. Això posa de manifest que la bici segueix sient una preocupació menor per l’Ajuntament i que només s’ocupa d’ella per aplicar-li una restrictiva ordenança i un desproporcionat règim sancionador.
:
:
– Exigir una vegada més a l’Ajuntament que augmenti la dotació d’aparcaments de bicicletes no només a la via pública i ús compartit dels pàrkings públics, sinó que també doti a totes les instal·lacions municipals (educatives, esportives, administratives, culturals, etc.) dels corresponents aparcaments de bicicletes homologats i que garanteixen òptimes mesures de seguretat (enganxaments en forma de “U”).
:
:
– Anunciar a tots els assistents que BICIUTAT DE MALLORCA participarà en els actes organitzats dintre de la DIADA DEL MEDIAMBIENT organitzat pels nostres amics de l’ASSOCIACIÓ DE VEÏNAT DE SANTA PAGESA que es celebrarà el proper dissatbe 7 de juny. Concretament la nostra associació hi participarà amb les següents activitats:
:
:
   · Bicicletada: sortirem de la plaça d’Espanya a les 11h i des d’allà ens dirigirem al carrer de Blanquerna on hi realitzarem un itinerari específic per tal de reivindicar la utilitat d’aquest eix cívic com un emblema de la mobilitat sostenible i la convivència harmoniosa de vianants i bibicletes sense el fum dels cotxes.
 · Taller: “Com fermar correctament la teva bici”. Es realitzarà a las 12h i consistirà en una breu explicació de mesures de seguretat per a evitar els robatoris de bicis.
   · Contacontes: En acabar el taller, a les 12.15h, Nati de Grado, membre de la “Permanent” de BICIUTAT oferirà un contacontes als més menuts de la casa amb el títol: “Els contes des de la Bicicleta
Biciutat 2
Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada s'ha publicat en Accions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s