[Comunicat] La junta directiva de BICIUTAT presenta una bateria de propostes per millorar la mobilitat ciclista a Palma

Aquesta setmana, i per donar continuïtat a la tasca constant que va iniciar Biciutat, consistent en presentar propostes en positiu per tal de millorar la mobilitat ciclista de Ciutat,  la “Permanent” (Junta Directiva) de l’associació ha remès a la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma  un conjunt de sol·licituds per escrit.

Des de BICIUTAT confiam que aquestes propostes seran recepcionades favorablement per part de la Regidoria de Mobilitat, encapçalada per Gabriel Vallejo. Totes elles formen part de l’estratègia de l’associació que no és altra que la de fer propostes en positiu per tal de millorar la mobilitat de la Ciutat i facilitar la convivència de la bicicleta amb els altres modes de transport.

L’associació vol consolidar-se com un interlocutor vàlid a l’hora d’afrontar la planificació de la mobilitat de Palma i espera que el seu criteri, que aglutina l’experiència del creixent i imparable nombre de ciclistes urbans, sigui escoltat per part de les administracions competents.

El resum de les propostes (les trobareu totes enllaçades a continuació, al final de l’article) és el següent:

BICI I ESCOLA

Es sol·liciten accions específiques per a evitar els col·lapses de trànsit durant les hores d’entrada i sortida de molts de centres educatius de Palma. Es proposen itineraris a peu alhora que posam de manifest que els hàbits saludables (recorreguts per a vianants i en bicicleta) milloren determinades patologies entre la població infantil com són diabetes primerenca, obesitat, etc. i d’altres provocades pel sedentarisme.

REGISTRE MUNICIPAL DE BICIS

Demanam que es publiciti i dinamitzi el recentment creat Registre de Bicicletes per tal que el major nombre de ciutadans pugui inscriure-hi les seves bicicletes i ajudi, així, a un augment de la seguretat davant els robatoris.

AMB BICI A LA FEINA I A L’ESPORT

Reclamam una major connexió dels Polígons Industrials amb el centre de Palma per tal de facilitar que els treballadors, sense vehicle propi i que no poden emprar les deficients línies de transport públic de l’EMT, puguin fer-ho amb seguretat per un carril bici o ruta de trànsit pacificat.

També s’incorpora una proposta de carrils bici prioritaris a vies que actualment presenten una alta densitat de trànsit: carrer d’Aragó; Manacor; 31 de Desembre; General Riera.

Finalment també es posa de manifest que una instal·lació que fomenta la pràctica esportiva i la vida sana, Son Hugo, estigui desconnectada de la ciutat en un tram on la carretera fa molt perillós l’ús de la bici.

DEFICIÈNCIES DEL CARRIL BICI DEL PASSEIG MARÍTIM

L’enginyer civil Salvador Roig, membre de la Permanent de Biciutat, ha redactat un informe tècnic de millora de determinades zones del carril bici d’aquesta via palmesana que esperam que sigui recepcionat favorablement per part dels tècnics municipals.

Igualment es demana una major senyalització dels carrils bicis que transcorren per Blanquerna i Plaça d’Espanya, que provoquen una certa confusió als vianants atès que són gairebé invisibles.

CIRCULACIÓ A LES VORAVIES I CONTRA LA NOVA ORDENANÇA CÍVICA

Tot i la prohibició de circular per les voravies, l’Ajuntament de Palma va autoritzar, mitjançant Decret de Batlia, a que algunes d’elles fossin d’ús compartit per part de vianants i bicicletes. Tot i respectar aquesta decisió, BICIUTAT ha observat que hi ha altres voravies a la ciutat que, tot i ser molt més amples que les autoritzades, no permeten l’ús compartit. Per això, sol·licitam una homogeneïtzació de criteris.

En el mateix sentit, demanam la retirada de les referències a la bicicleta a la nova Ordenança Cívica perquè entenem que és una reiteració innecessària (denota un zel excessiu i injustificat per part de Cort) del que estableix l’Ordenança Municipal de Circulació de Bicicletes (aprovada el 2012).

MÉS ESTACIONS DEL “BICIPALMA”

Demanam que es doni un major i decidit impuls al servei públic de lloguer de bicicletes “Bicipalma” amb la instal·lació de noves estacions i la facilitació de l’accés d’aquest servei als turistes que ens visiten.

DIA EUROPEU DE LA BICICLETA

El proper 3 de juny es celebra el “Dia Europeu de la Bicicleta”. Demanam a l’Ajuntament de Palma quines activitats té previst impulsar aquesta jornada. En cas que no en tengui cap prevista, l’animam a fer-ho.

Bici i escola Bici i turisme Dia Europeu de la bici Més punts de Bicipalma

Bici i Poligons industrials Carril bici paseo maritimo Carrils bicis prioritaris Connexio amb Son Hugo Major senyalització Blanquerna i Pça. Espanya

Aparcaments superfície de bicis Biciregistre municipal Circulació voravies Ordenança Cívica

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicats, Relacions Institucionals i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari