[Crònica] Ruta reivindicativa per Ciutat Antiga i activitat pels més menuts a la bicicletada de Canamunt

· La Massa Crítica del mes de juny de 2013 va servir per reivindicar un altre model de mobilitat pel centre històric de Palma a partir de la Declaració de Canamunt a favor de la mobilitat ciclista

· La bicicletada va acabar amb unes carreres de cintes incloses dins les activitats de les festes d’estiu d’aquest barri de Sa Gerreria

La tradicional bicicletada de cada dissabte del mes serví per afegir-se al programa de festes d’estiu Post-Trinitàries que organitza l’AV Canamunt-Ciutat Antiga, una de les més actives i reivindicatives de Palma.

La ruta ciclista serví per a que BICIUTAT DE MALLORCA fes pública la Declaració de Canamunt a favor de la bicicleta, la mobilitat urbana sostenible i el transport públic. D’aquesta manera, varen voler posar en valor la bici com un dels mitjans de transport més útils per moure’s pel centre de ciutat.

Per això, considera que la iniciativa promoguda conjuntament per BICIUTAT i CANAMUNT pot ser fàcilment adaptable a qualsevol altre indret del centre històric de Ciutat atès que persegueix els següents objectius:

  • Reafirmar la utilitat de la bicicleta per moure’s pel centre històric de la ciutat de Palma.
  • Demanar a l’Ajuntament que desenvolupi determinats aspectes de l’ordenança de mobilitat ciclista actual per tal de permetre que es puguin transitar en bicicleta aquells carrers peatonals que NO presentin una alta densitat de vianants
  •  Reconèixer a la bicicleta la qualitat de ser un mitjà de transport útil, econòmic i ambientalment eficient a més de potenciar el seu ús entre els visitants estrangers que decideixen endisar-se en els vells carrers de Ciutat (cicloturisme urbà).
  •  Garantir la pervivència d’iniciatives pro-ciclistes com puguin ser la continuació, amb col·laboració econòmica per part de l’Ajuntament de Palma, de l’aparcament tancat de bicicletes de Canamunt.
  •  Millorar les condicions de seguretat dels cicles que s’estacionen al carrer a partir d’extremar les mesures de vigilància policial i mitjançant la millora i expansió dels enganxaments-aparcaments homologats de bicicletes així com l’augment d’estacions del servei públic “Bicipalma”.
  •  Garantir la seguretat dels vianants i ciclistes que es desplacen habitualment pels carrers de Canamunt i la ciutat antiga de Palma. Per això, cal maximitzar la vigilància estricta dels límits de velocitat per part dels conductors de vehicles motoritzats i el compliment estricte de les zones peatonals i ACIRE.

Durant el recorregut es realitzaren dues aturades per mostrar l’interior de l’aparcament de bicicletes de Canamunt a tots els participants de l’itinerari. Més endavant, es feu una altra aturada a la pça. de Sant Francesc per donar algunes instruccions pràctiques de com fermar la bicicleta de forma segura als enganxaments verticals per a bicis del carrer.

En acabar la bicicletada, es va organitzar una activitat dirigida als més petits (tot i que també s’hi varen afegir els grans) a la Pça. Nova de la Ferreria: carreres de cintes.

Amb aquest joc BICIUTAT va voler recuperar una vella tradició de les festes populars de les barriades i pobles de Mallorca on els nins i nines, muntats a les seves bicis, són els principals protagonistes. En acabar les carreres, es varen repartir els premis que han estat gentilesa de MILLENIUM BIKE.

Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cròniques i fotografies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a [Crònica] Ruta reivindicativa per Ciutat Antiga i activitat pels més menuts a la bicicletada de Canamunt

  1. Retroenllaç: Proposta conjunta amb Biciutat de Mallorca per a fomentar l’ús de la bicicleta. | Avv Canamunt

  2. Retroenllaç: [Comunicat] L’AVV Canamunt Ciutat Antiga i Biciutat emeten una proposta conjunta per millorar la presència de la bici al centre històric de Palma | Biciutat de Mallorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s