[Comunicat] Palma perd competitivitat com a destí turístic urbà per la mancança de viari ciclista

  • Exceltur recomana la promoció de la mobilitat ciclista i de la sostenibilitat mediambiental com a factors afavoridors de la competitivitat dels destins turístics urbans
  • Ciutats com Burgos, Alacant o Sant Sebastià tripliquen la dotació de Palma en kilòmetres de carril-bici inclosos a les zones d’interès turístic i d’oci
  • Biciutat reclama visió i sentit comú al govern municipal per assumir l’impuls de la bicicleta com una oportunitat i un factor d’innovació turística

cicloturismeurbaLa setmana passada, Exceltur va presentar l’informe Urbantur 2012, un extens i exhaustiu document en el qual s’analitza el nivell de competitivitat dels 20 destins turístics urbans espanyols més exitosos.

El document recomana el suport a la bicicleta com a atractiu i com a sistema sostenible de mobilitat turística cada vegada més estès entre la població dels principals països europeus emissors de turistes. En concret inclou dins l’apartat de mobilitat i accessibilitat la següent recomanació:

“Apoyo a la bicicleta como sistema sostenible de movilidad turística: valorando la apuesta por su utilización como sistema de transporte reductor de emisiones de CO2 y de creciente utilización por los turistas como medio para moverse y conocer la ciudad, a través de la dotación de carriles bici disponibles y la provisión de un servicio público de alquiler abierto para el uso de los no residentes.” (Pàg. 32)

Palma no ha estat inclosa a l’informe URBANTUR 2012 per raons metodològiques derivades de la dificultat de diferenciar les dades de Palma com a destí urbà de la Platja de Palma com a destí de Sol i Platja.

Malgrat tot, les dades de Urbantur permeten comparar la dotació de xarxa de carrils bici de Palma amb les d’altres ciutats turístiques de l’Estat.

PALMA, A LA CUA DE KILÒMETRES DE CARRIL BICI A ZONES TURÍSTIQUES I D’OCI URBANES

L’informe Urbantur 2012 aporta informació sobre els kilòmetres de carril-bici ubicats exclusivament a zones d’interès turístic i d’oci de les diferents ciutats analitzades.

kmcarrilturismeurbaA partir d’un càlcul realitzat per Biciutat, s’ha pogut constatar que la nostra ciutat compta tan sols amb 12,3 km de carril-bici ubicats a zones turístiques i d’oci urbans. Aquesta dada la situa al furgó de coa, per darrera de gairebé tota la resta de destinacions turístiques. Algunes d’elles com Burgos, Sant Sebastià o Alacant tripliquen en extensió la xarxa de carrils de Palma.

Biciutat de Mallorca lamenta l’escassa visió estratègica del govern municipal que no només no ha creat nous carrils bici sinó que fins i tot ha eliminat el carril-bici d’Avingudes, el qual recorria tot el perímetre monumental i comercial de Palma facilitant així als visitants un accés ràpid als principals atractius de la ciutat.

Biciutat reclama visió i sentit comú al govern municipal per assumir l’impuls de la bicicleta com una oportunitat i un factor d’innovació turística que permetria convertir els carrers de Palma en un lloc acollidor, amable i sense contaminació amb un cost econòmic mínim.

L’entitat reclama igualment que el centre històric sigui declarat zona prioritària d’accés per a vianants, ciclistes i transport públic i inicii un procés de restricció de l’accés del vehicle privat.

kmcarrilturismeurba2

Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicats i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a [Comunicat] Palma perd competitivitat com a destí turístic urbà per la mancança de viari ciclista

  1. Retroenllaç: Biciutat de Mallorca s’integra a la Federació Europea de Ciclisme | Biciutat de Mallorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s