Biciutat demana a l’Ajuntament de Palma que obri a la participació ciutadana l’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

  • El consens polític i la participació ciutadana són imprescindibles per a garantir la continuïtat de les polítiques de mobilitat i per evitar que es tornin a repetir episodis lamentables com els de Blanquerna o el carril bici d’Avingudes.
  • Biciutat solicita la constitució d’una comissió de mobilitat dins el Consell Social de la Ciutat que faciliti el consens en la redacció del nou Pla de Mobilitat Sostenible.

civitas

L’associació Biciutat de Mallorca ha remès avui una carta adreçada al Batle de Palma en qualitat de president del Consell Social de la Ciutat, carta en la que sol∙licita la creació d’una comissió de mobilitat en el si d’aquest organ de participació.

Biciutat considera que les polítiques de mobilitat precisen de grans acords polítics i ciutadans i han d’estar resguardades del partidisme polític.

TEXT ÍNTEGRE DE L’ESCRIT REGISTRAT DAVANT L’AJUNTAMENT DE PALMA:

Benvolgut Sr. Batle de Palma:

Des de Biciutat de Mallorca hem estat coneixedors de que en el marc del projecte europeu CIVITAS, l’Ajuntament de Palma s’ha compromés a redactar de forma participada un nou Pla Urbà de Mobilitat Sostenible. Per assolir aquest objectiu, el consistori que presidiu ha rebut una subvenció de més de 300.000 euros de la Unió Europea, i la Junta de Govern ha aprovat recentment els plecs per a l’adjudicació de la redacció del mencionat Pla.

Des de Biciutat pensam que la redacció del nou Pla ha de ser participada i consensudada entre tots els actors polítics i entitats ciutadanes. Aquest consens és preceptiu no només per imposició de la Unió Europea, sinò per què és obligat fer un exercici de responsabilitat que permeti planificar un model de mobilitat estable i amb continuitat en el temps. El nou Pla s’ha de dissenyar al resguard de la instrumentalització i el frontisme partidista, frontisme que recentment ha donat lloc a episodis lamentables.

Cal que no es repeteixin fets com el del carrer Blanquerna o el del carril-bici d’Avingudes, on els ciutadans hem assistit incrèduls a uns espectacles molt poc edificants que han generat un perjudici innecessari a la Ciutat. La única manera d’evitar que tornin a ocòrrer fets com aquests és crear un procés participatiu obert i transparent en l’elaboració del nou Pla. Els ciutadans necessitam experimentar que és possibe la lleial col·laboració entre tots els partits i les entitats per fer de Palma una ciutat més habitable.

En aquest sentit, una de les mesures imprescindibles és la implicació del Consell Social de la Ciutat en la redacció del futur Pla de Mobilitat. El Consell Social és l’organ que culmina l’estructura participativa de l’Ajuntament i la seva participació és un valuosíssim instrument a l’hora de garantir l’estabilitat, el consens i la continuitat de les polítiques municipals.

És per això que li volem sol·licitar la constitucio dins el Consell Social de la Ciutat, i d’acord amb el que estableix l’article 23 del seu reglament, d’una comissió de treball permanent de mobilitat que permeti arribar a bon port en les decissions que es prenguin.

Igualment, des de Biciutat volem oferir la nostra predisposició a col·laborar i formar part de dita comissió, si així ho considera oportú el Ple del Consell Social de la Ciutat.

Anuncis

Quant a BICIUTAT DE MALLORCA

Associació en defensa de la mobilitat sostenible a peu, transport públic, i en particular BICICLETA.
Aquesta entrada s'ha publicat en Relacions Institucionals i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Biciutat demana a l’Ajuntament de Palma que obri a la participació ciutadana l’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

  1. Retroenllaç: [Comunitat] Biciutat participa a l’acte de constitució de la Mesa de la Mobilitat de Palma | Biciutat de Mallorca

  2. Retroenllaç: Biciutat participa a l’acte de constitució de la Mesa de la Mobilitat de Palma | Biciutat de Mallorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s